Want your
own Fotopage?








 
yullina's FotoPage
copy this
By: yullina kamarudin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 30-Oct-2009 15:05 Email | Share | | Bookmark
Assalamualaikum.........Salam Rindu.....

 
 
 
Salam untuk semua kekawan siber.....Apa khabar semua,ina minta maaf sebab dah lama tak join dalam fp.Hajat di hati memang nak aktif macam dulu tetapi apakan daya........tak cukup masa.Sekarang ni ina sudah di tanah air.......setelah hampir 10 bulan berada di malaysia baru hari ni ada kesempatan untuk menulis untuk tatapan kekawan ........sebelumni hanya mampu singgah kat rumah you all je....tapi tak sempat nak tinggalkan pesan.
Macam -macam perkara yang berlaku rasa macam dah bertahun pulak balik ke malaysia....ada beberapa perkara yang ina ingin kongsikan bersama kekawan kalau sudi nak membacanya jom kita layan.......
Perkara yang paling mengerikan...apabila ina sefamily di mungkin di rompak sambil dipukau sebab kami tidak sedar sedangakan semua orang dalam rumah sudah terjaga semasa kejadian berlaku.......
masih teringat lagi kejadian tu berlaku pada hari rabu yang mana ina bangun awal pagi untuk menyediakan persiapan catering.oleh kerana tempahan yang melibatkan banyak tempat ina terpaksa bangun seawal jam 4.00 pagi sebab kalau tunggu pekerja diorang akan sampai pukul 6.so pagi tu ina rasa sanggat luar biasa .....ina rasa sanggat takut dan seram nak kedapur...macam-macam yang terbayang difikiran.....tapi ina gagahi diri untuk menuju ke dapur.setibanya didapur ina tak pun memasang lampu dan terus meluru ke pintu luar untuk masuk kedapur satu lagi yang terletak diluar rumah(dapur Catering)Ina pun memulakan kerja -kerja untuk santapan pagi itu...dalam ina sedang sibuk membuat kerja ina terdengar sesuatu yang pelik seperti orang melagakan botol ina pun terus kepintu untuk menguncinya.....sementara itu suami ina nak keluar ke pasar(tak pernah dia nak berbuat demikian tapi pagi tu dia berkeras nak pergi pasar semata-mata untuk membeli sebungkus santan.Jadi ina pun tak kisah 1/2 jam kemudian dia balik dari pasar dan terus masuk kedalam dan keluar semula dan bertanya kenapa bilik kkita bersepah???????????ina pun pelik sebab ina tak de masuk dalam bilik,Ina pun lari dan terus mencari hand bag tetapi gagal ina temuai.lepas tu ina tenguk kat atas meja solek dan almari sisi semuanya sudah kosong dan laci-laci semua terbuka.......dan ada sebilah pisau diletakkan diantara aida dan dania....ina pun mengucap panjang sebab anak-anak ina masih ada dan tak diapa-apakan....ina memangil mama dan ayah ina so kita orang pun berpecah cuba mencari si perompak tetapi yang kami nampak hanyalah bayang-bayang orang lari ke arah depan jalan besar bila di kejar kami tak dapat tangkap lalu semua jiran pun bangun..Banyak juga barang2 kenangan yang hilang termasuk camera dan phone ina...sebab itulah ina tak berapa aktif sebab laptop ina pun dikebasnya.....habis semua koleksi gambar ina.esok paginya jiran ina kata dia terdengar bunyi letupan mercun dan sejurus selepas itu kedengangaran kereta laju lalu dihadapan rumahnya.kemungkinan itu perompaknya.mengikut laporan polis kejadian ini dilakukan lebih dari seorang sebab barang-barang yang diambil lebih dari 10 barang.....tetapai ina sefamily masih bersyukur sebab tak de apa berlaku kepada kami sekeluarga.......ikuti kisah seturusnya........pada enty akan datang (sbb mata dah ngantuk.....jumpa lagi


Tuesday, 25-Nov-2008 06:44 Email | Share | | Bookmark
Bila Aida demam

Salam .....apa khabar kawan-kawan semua .....ina kat sini sihat cuma penat sikit maklumla si dania baru saja pulih dari demamnya..baru nak balas tidur si kakaknya pula kena cold...so terpaksalah berkorban tidur lagi.ina rasa sekarang ni memang tengah virus demam kot sebab rata2 kat sini bebudak kena cold dan batuk.si aida batuk teruk betul bunyinya macam ada katak pulak kat dalam tekak dia....aida yang selalunya ceria tapi bila kena demam sememey je.... jom kita tengok gaya orang yang tak sihat

di pilak gambar sebelum demam

kesian dia badannya panas...dan sibuk dia kata my head nak pecah...tu yang buat ina gelak tu..munkin dia nak cakap yang dia pening kepala kot....


Wednesday, 19-Nov-2008 16:56 Email | Share | | Bookmark
Sarah Dania 1 tahun

bila demam ni lah gaya dani tidur
 
 
Salam
N3 kali ini adalah untuk Khas untuk Sarah Dania Azwan untuk dikongsi bersama kawan2 siber ...........Pada 14.11 adalah hari Lahir Sarah Dania ke dunia.....sayu je rasanya orang lain menyambut hari lahir dengan keadaan gembira tapi Dani sambut hari lahir yang pertama di hospital.
Hari pertama dani punya suhu badan agak tinggi seperti biasa ina pun beri ubat.Bila beri ubat suhu badan dia jadi rendah balik .tapi selepas 4 jam start panas balik badan dia,ina pun cakap kat hubby kenapa pulak si dani ni biasanya kalau dah makan ubat dua tiga kali dia dah kebah dah tapi kali ni lain bebenarlah pulak gaya sakitnya.malam tu dani muntah dan aysik merengek je ina check suhu badannya 40oc...ina pun panik terus kemas2 memana barang yang patut dan berdesup terus gi hospital........sampai kat hospita docter kata dia mungkin kena chest infection.......jadi diorang perlukan sample darah.mak ai melalak2 dania pukul 1 pagi kena cucuk untuk kat kaki dia yang comel tu untuk dapatkan darah...malangnya darahnya tak mahu keluar.....apa lagi sedaya upaya doctor cuba cucuk kat tempat lain pulak untuk mendapatkan darah....dan sedaya upaya dania meraung untuk melepaskan diri...menitis air mata ina melihat dania yang meronta sambil memandang ina meminta bantuan...tapi apakan daya mummy ...ina hanya mampu memujuk dia tapi tak jalan maklumlah sakit gamaknya dek penangan jarum pencucuk tu.selepas darah dibawa ke lab dan keputusan x ray maka sahlah dani terkena chest infection dan ditahan di hospital selama 3 hari 2 malam......selepas tu ina dan dani dibenarkan pulang......
tapi selepas seminggu keadaan dania kembali semula ,suhu badannya tinggi dan asyik merengek.selepas mendapatkan nasihat kawan2 yg pakar ina dan suami sebulat suara pergi ke Hospital semula ....keputusanya Dani kena urien infection pulak......sabar je lah....so meh saksikan dani yang chomel montel ni di hospital semasa menjalani rawatan.semoga kekawan dapat mendoakan kesihatan dani dan kami sekeluarga....Dan tak lupa untuk Sarah Dania semoga panjang umur dan menjadi anak yang solehah didunia dan di akhirat
Shima , kak ummi dan farah thanks 4 your advice dan call.....ilu...

Muka dani sebelum demam

Tengoklah tangan si montel mummy nie....sian dia

kesan jarum

Terpaksa tuam dengan kain basah sebab suhu terlampau panas

menghiburkan hati yang lara...


Friday, 24-Oct-2008 16:09 Email | Share | | Bookmark
meh tengok menu makan tengahari ina

Salam
Menu makan hari simple dan mudah disediakan mehoon sup untuk ina, dan untuk cik abe sotong goreng tepung kes teringin sebab tenguk dari fp shima,paprik Campur ,sambal kicap dan untuk cuci mulut mangga india(sebiji £0.99) tapi sebab tengok menggo tu macam menyelerakan je so ina sambar 3 biji..Rasanya ummmm.sungguhlah manis so jom cuci mata...

nampak sedapkan menggo ni

Paprik Campur

Sotong goreng tepung

mee hoon sup

Ni pulak jualan setiap hari jumaat untuk kawan keja hubby


Thursday, 23-Oct-2008 18:11 Email | Share | | Bookmark


Lepas Main dua dua keletihan
tenguklah aksi mereka tidur

Tengukla bebudak ni walaupun cuaca sejuk nak jugak main kat park



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net